Let me clear my throat...

2010.04.17. 10:46

 1969. Prágában egy 20 éves egyetemista, Jan Palach benzinnel leönti és felgyújtja magát a kommunista rendszer elleni tiltakozásul, Neil Armstrong megteszi első lépéseit a hold felszínén. Meghal Brian Jones a Rolling Stones gitárosa, ellenben megszületik Michael Schumacher, Hajós András, valamint a Stingray Corvette.
  Én viszont most egy 69-es Marva Whitney számot említenék meg. Amit feldolgoztak, elloptak, megint feldolgoztak, és hogy ki használta legálisan, ki nem, az elveszik az idő szövevényében. Ezért most ennek a  zenének evolúciójával foglalkoznék.

 

 Íme az alap nóta, az egyetlen, az eredeti. Tehát ezt a dalt hallotta meg Dj Mark the 45 King és gondolta feldolgozná egy jó kis mára már klasszikusnak számító acid house styleban, majd' 20 évvel később, 1987-ben. Ez már kicsit keményebb zene a New Jersey-i dj tűjéből, aki mellesleg Jay-Z - Hard knock life-jának producere volt 1998-ban.

 Az akkori acid house és hip hop partykban egyaránt szarrá játszották. Rengeted break és hip hop rendezvényen csendül fel a mai napig. 1983-ban a Kool & The Gang kitolja a Hollywood Swingin nótáját, (melyet a Jamiroquai elő is ad igencsak jól 1997-ben a Hard Rock Café-ban...Mocskosul jól azt kell hogy  mondjam). Ami szintén jó kis zene...

 ...de felmerülhet a kérdés: ez mind szép meg fasza de hogy kerül ide? Úgy, hogy innen szedi majd a Jamaicában született washingtoni Dj Kool az 1996-os Let me clear my throat szám indulásához a bevezető fúvós részt. Brilliáns választás, melyet a további feldolgozó népek rendre így is hagynak.

 2008-ban még említésre méltó Mr.B the Gentleman Rhymer paródiája, mert vicces. Főleg ahogy elkezd csápolni. Beszaráááás! Mindezek mellett ekkor születik egy Let Me Clear My Throat discoshit remix Jay Woo mocsokretekszar feldolgozásában. Na neki kellett volna eltörni az összes karját. Kétszer!

 Akinek elege van már ebből a postból annak szomorú hír: nincs vége. 2009-ben is hozzányúl a Subscape egy dubstep feldolgozás erejéig, ugyanezzel a címmel, viszont most a skacok igencsak átgyúrják. Aki szereti a dubot, annak örökértékű szám.

 

 El is jutottunk a lényeghez: 2001-ben a Breakestra is úgy gondolja, ha már az utolsó diszkóparaszt is feldolgozta, akkor ez a zene megér nekik is egy kört. Mellesleg szerintem az összes közül a legeslegjobban eltalált cuccos. A címe Cramp your style, és akkorát üt mint egy buszkerék. Rettenetesen össze van rakva, rettenetesen jó dallamokkal, stbstbstb. Élvezet hallgatni. Ennyire ügyesek a skacok?  Naná hogy össze van rakva, hisz ők is öszeollózták a Marva Whitney-s klasszik beat-et egy All The people slágerrel, ami egy igencsak jó breakbeat de meglepő módon a címe: Cramp your style...ki hitte volna...Ennek ellenére a Breakestra-t csak ajánlani tudom. Csekit on Youtube!



 

 Magát a Dj Kool féle feldolgozást megtalálhatjuk az alábbi filmekben: Bring It On - Hajrá csajok (2000), Not Another Teen Movie - Már megint egy dilis Amcsi film (2001), Drumline  - Dobszóló (2002), Zack and Miri Make a Porno - Zack és Miri pornót forgat (2008), Hancock (2008) 

A bejegyzés trackback címe:

https://popgenny.blog.hu/api/trackback/id/tr941928847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

69daweed69 2010.04.19. 20:25:30

háááttt...ez kegyetlen jó post lettt!:D

Zsolti-a-cool 2010.04.24. 22:50:55

na ebben fincsi zenék voltak... :D Pedig Metalfan vagyok :D

Zsolti-a-cool 2010.04.24. 22:52:22

na ebben fincsi zenék voltak... :D Pedig Metalfan vagyok :D
süti beállítások módosítása