Az oldal maga...

2010.05.09. 10:45

 Sikeresen megdupláztuk a tavalyi post-számot. Úgyhogy egy kis magyarázattal tartozunk annak a pár barátnak/idegennek aki idetéved. A szerkesztőkkel és pár közeli baráttal úgy gondoljuk, hogy szükség van egy ilyen témájú oldalra, mert a magyar könnyűzenei élet egy rakás szar.

 Az oldal témájának eleinte a fos magyar zenéket szántuk, de ha az ember mélyebben beleássa magát ebbe az iparba, rájön hogy nem csak szar zenéket csinálunk, de még lopunk is és ez a lopás nem csak nálunk divat. Külföldön is lopnak külföldiektől és ott is nyomatják a szar zenéket dögivel. Mindemellett régóta nyúlnak alapokat, samplereznek, lopnak jó és dallamos riffeket, de talán ez mindig is így volt.

 Ha időnkből telik (és persze energiánkból) akkor lesznek itt megdöbbentő hasonlóságok. Persze nem csak erre a lopásos témára megyünk rá, mert ennek is van olyan formája, ami nem bűn elviekben, például hozzájárul a készítő, hogy felhasználják. Ilyen esetben már feldolgozás, de persze itt is vannak olyan említésre méltó dalok, melyeknek nem szabadott volna létrejönniük, mert emberiség ellen elkövetett bűnnek számítanak a szememben. Szóval a lopás és feldolgozás mellett jelen lesz még egy másik téma, mégpedig a fos zene. És hogy mitől lesz egy zene FOS, más néven popgenny?

  Mitől hallgatunk meg egy számot hetvenezerszer anélkül, hogy megunnánk? A kérdés remek. Talán ez is úgy van, mint a művészet esetében, elvégre a zene is művészet…Zeneművészet. A művészetet pedig a közönség határozza meg. Amit sokan szeretnek és értékelnek, az lenne a művészet. És ha csak a nagy számok törvénye dolgozik? Éveken keresztül csak a szar zene jutott el hozzánk, vagy a Nyugat majmolása a vasfüggöny idején. Így aztán az emberek ízlése is egyre gyatrább lett. Sok szar ízlésű embernek szar ízlésű kölkei születtek, akik csak a szar ízlést kielégítő szar zenét kapták otthon, így aztán naná hogy szar ízlésük lett, oder megrekedtek a szar zenei ízlés szintjén, anélkül, hogy igényük lenne valami másra. A közönség meg amúgy is hozzá volt szokva a majmoláshoz. Így aztán eléggé evidensnek tűnik a nagy számok törvénye elv, miszerint a sok szarhoz szokott szar ízlésű embernek bejön a szar és istenítik is. Egy másik elmélet pedig az is lehet, hogy kitalálnak valami gennyt, amivel divatot akarnak teremteni (pl emo), és ezt orrvérzésig nyomják különböző médiákban, melyeket a még alakítható ízlésű tinik előszeretettel favorizálnak (bravo, popcorn, 100xszép, vivatv, stb) hiszen meghökkentő, vagy megbotránkoztató. Valahogy érdekesnek tartom, hogy az mr2 nem játssza egyik no thanx nótát sem, vagy ogli g-t, netán antifitnesz fost, de espészart sem nyomják ezerrel minden lukon. Vagy külföldi példával élve nem láttam még tökjó hotelt a vh1-on. Hiába zabálják két pofára a tinik. Nekik igenis alakítható az ízlésük, mert pár hónapja/éve még a hupikék törpikék új albumára csoszogtak, most meg azt hiszik, hogy hűdefasza az amit a tévében látnak. (A zenecsatornákkal még az a nagy bajom, hogy a viva célközönségének életkora 7-15év, valamint megy a reklám folyamat. Hiába no. Nyomni kell nekik, hogy mi a divat, mert amúgy nem tudják (vivatrend), vagy látniuk kell, hogy ki mibe feszít, melyik sztár milyenre növeszti a szőrt a seggén, és hogy miért nem gáz, ha buzi vagy és emós zenét hallgatsz. Elvégre ez a trend. A hosszú haj, a meleg tekintet, és a buzulás. Hozzászoknak ahhoz, hogy a divat mondja meg hogy ki vagy. Nem Te. A magyar MTV-n egyfeszt műsorok vannak, alig van zene. Vagy paris hilton keres öribarit, vagy valami buta 40perces szar ömlik ki. Zene az nem. Van még dizsimuzsi csatorna, ami engem nem érint (kettő is), és akkor jön a vh1 és a vh1 classic. Mindkettőn minőségi zenék, nem folyamatosan, de ott hamarabb találok jó dalokat, mint a többin. Aztán német viva, ésatöbbi..reklámokkal ofkorz…rengeteg reklámmal.

Így lesz belőlünk csordanép, akiket irányítani lehet, mert elszoktak az egyéniségtől és az önálló akarattól.

 Csak még egy gondolat: Emós vagyok, mert különc vagyok…a többi különc emósnál is különcebb vagyok. Mind ugyanolyan különcök vagyunk. Mind a 400ezren. (Y) Kicsit ellentmondás nem? :S

 Szóval lesz lopás, simán szar zene, igénytelen zene, szar igénytelen fos, szar feldolgozás stbstbstb….Ti pedig csak csekkoljátok és lehet kommentelni, hogy rájöjjünk, van erre igény. Nem csak Nekünk, de Nektek is.


 Köszönet

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popgenny.blog.hu/api/trackback/id/tr391985449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolti-a-cool 2010.05.10. 22:58:53

Ez így teljes mértékben igaz. De felhívom a figyelmet egy fordított lopásra. Csekkoljátok le Gwen Stefani - Rich Girl refrénjét, és az ismert nótát: Temetném a munkát... Meglepő módon hasonlít és nem hinném hogy a drágalátos No Doubt volt énekesnője idősebb lenne mint pl Mari Zsuzsi... :D

jet-son a másfélkegyelmű 2011.02.24. 19:32:11

hát igen....jó kis notta..meg azé jobb is mint a marizsuzsi :) viszont szerintem ez is valami régi zene feldolgozása ami marizsuzsi előtt volt...ennek utána kell járnom :)
süti beállítások módosítása