Napi Jó - third etition

2009.06.09. 10:38

Egy klasszikust szeretnék bemutatni, s mivel ezen az oldalon az eredetiség-nem eredetiség a fő irányvonal amit taglalunk, ezért hallgassátok meg ezt a (köztudatban Bob Marley) számot.

Címe: I Shot the Sheriff

Eric Clapton, Steve Gadd(dob), néger vokálos babák...

Többet nem is kell mondanom, hogy melyik a feelingesebb szám. De nem akarom megsérteni a Raggie kedvelőket sem, hiszen tudjuk hogy Bob Marley legalább akkora ikon a maga műfajában, mint Eric Clapton a blues világában, Steve Gadd pedig a session zenészek, valamint a dobolás mesterien űzött magasiskolájában.

 

Döntsétek el melyik a jobb...

 

 Eric Clapton vs Bob Marley 

A bejegyzés trackback címe:

https://popgenny.blog.hu/api/trackback/id/tr461173317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeluksZ 2009.06.09. 17:23:30

Komoly zeneelméleti vitákat fogunk itt folytatni? Csak mert Tájbór azt mondta, hogy ide a szennyes kerül. Már pedig sem Marley (habár nem kedvelem) sem Clapton nem szennyes. Bár a drogmarketing elég csúnya dolog, de most a zenéről beszélünk. Felajánlom következő összehasonlításra a "The man who sold the world" című számot. Nirvana? Bowie? Dylan?

Clapton nyert nálam ebben a fordulóban.

(Terjesszétek a blogot, nem akarok csak magammal beszélgetni)

jet-son a másfélkegyelmű 2009.06.09. 17:34:29

@DeluksZ: jesszofkorz..de mit sem ér a jó, ha a szart nem mutatod meg és fordítva...a napi jó címkékkel ellátott bejegyzések amolyan császár-morzsa féleségek a híg fos tengerében...

Jake - ass, aki fittyet hány. 2009.06.10. 13:51:46

@DeluksZ: Az én véleményem az, hogy a Nirvana még el sem kezdte gránndzs rockos 80-as éveit, amikor Bowie már igencsak benne volt a zenélésben.

Bowie, pedig még meg sem született, amikor Dylan már kb 10 éves lehetett. Persze ez ebből a szempontból nem jelent semmit, de a Nirvana-t alapból kizárnám.

Személy szerint én először ezt Bowie-tól hallottam, akit kevésbé ismerek és szeretek, mint Dylant. Hangzásvilágában szerintem ez tipikus Dylan, a like a rolling stones-szos időszakból...ennyi. nemtom
süti beállítások módosítása