Megvolt a Meth koncert, és mondanom sem kell, hogy retekjól szórakoztunk a hosszú utazás ellenére. A nagyon hosszú warm up lista kicsit elrettentőnek tűnt, ennek ellenére többnyire pozitívan csalódtam. Az előzenekarok közt tudhattuk az "NKS"-t,  az "Akkezted Phiai"-t (ph-val nem effel), de ott volt a "Kilakikitt", Bankos és Norba , "Tirpa" és sajnos ott rontotta a levegőt Dopeman és kistecsója Kicsidope is :(...Meth tud bulit csinálni, és persze Streetlife valamint Dj Sueside és Mathematics is hozzájárult az emelkedett hangulathoz...

 Elemzés, értékelés, képek és videók hamarosan. ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://popgenny.blog.hu/api/trackback/id/tr921891842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jake - ass, aki fittyet hány. 2010.04.06. 19:08:40

Belóty!

Én, mint a zene gyökereit kutató (talán sokszor unalmas, de akkor ne olvasd el!:) )jake-ass, erről a /végre színvonalas produkciót kibeszélő/cikkről eszembe jutott maga az, ahogyan a rap kialakult. Jet-Son barátom a hip-hop atyja sokkal többet tudna mesélni a stílus esszenciájáról, eszmeiségéról, de engem a gyökerek érdekelnek és nem a magyar gyökerek:), hanem az ahogyan egy új stílus napvilágot lát. "Miért és hogyan?"
A nehéz körülmények jó táptalaja egy új kultúrának a születéséhez. A blues a rabszolgasors miatt fejlődött ki, a jazz a faji elnyomás miatt és a hip hop is ezen a táptalajnak köszönheti megszületését. A hip-hop: A rap egy a 20. században létrejött könnyűzenei irányzat. Jellemzője az elektronikus, monoton zene, és a jellegzetes, prózára hasonlító ének-, és beszédstílus. Ellenzői szerint a rap monoton beszéd, rajongói szerint pedig a ritmika, a rímek, és a szövegek mondanivalója sokat számítanak.
A hip hop sok műfajból merít, de elsődlegesen a jazz és a funky elemeket használja fel sajátságos módon.
. Amikor a hip-hop születéséről beszélünk, három embert szokás a „keresztapákként” emlegetni: Afrika Bambaataát, Kool Hercet és Grandmaster Flasht. Ezek után jöttek a 80-as években az ismertebb együttesek, mint a Run DMC, Beasty Boys, Public Enemy (ezeket még én is ismerem:)), majd a '90-es évek "terméke" a ma legismertebb hip hop előadók, mint pl: Snoopy, Dr. Dre, NAS, 2PAC és persze a Wu - Tang.

Várom a hozzászólásokat !

jet-son a másfélkegyelmű 2010.04.07. 17:36:21

és akkor jön a következő évezred terméke: 50 Cent, Ne-Yo, a sok lil, kriszbráwn és hasonló lószart nem érő emberkék...

ZephMan 2010.04.08. 00:19:44

Rappelni nem az LL Junior kezdett? Hallottam valami hasonlót annó a DJ Bobo-tól, meg a Coco Jumboban is, az nem az?
süti beállítások módosítása