SP - Ne add fel shit...

2010.06.20. 18:08

 

 Kiscsillagjaink közül íme SP barátunk ismét. Berlusconi megörvendeztetett minket egy rövid kis elemzéssel, amivel már adós voltam egy ideje. Ímhol a kis szösszenet, mely egy korábbi cikkhez tartozik: 

 "Bevallom, soha nem láttam és nem hallottam tőle még semmit
– jó szokásomat őrizni is fogom – egy ismerősöm hívta föl a figyelmemet a Ne add fel! című zenéjére.

 Az előttem szóló a klipet és magát SP-t már megfelelő módon jellemezte, így arra nem térnék ki. Inkább nézzük a dalszöveget. Sajnos az eredeti számot nem ismerem, így nem tudom, hogy a zenei hangzáson kívül mennyit lopott az eredeti szövegből. (Semmit. A Szerk) Annyi viszont bizonyos, hogy a klipnek és a dalszövegnek nem sok köze van egymáshoz. Nem érzem az összhangot. Az „olyan vagy, mint egy fénylő napsugár” sor még szép is lehetne, egy szerelemről szóló versben még el is tudnám képzelni. De néhány sorral később jön a kiábrándító valóság:

„De te visszatérsz hozzám / ahogy a filmekben szokták.”


 Jajj, ne! Utalás a szappanoperák végtelen szerelmi huzavonákról szóló világára? Vagy ne keressek ilyen mély értelmű mondanivalót a sorok mögött – egyszerűen csak kellett a megfelelő rím és szótagszám? A „babe” tipikus amerikai dal-imitátor szavacska a magyar fiú dalszövegében. A refrén valójában egyetlen, unalomig ismételgetett sor:


 „ne add fel, babe, kérlek, kérlek”. 


Ugyan összevesztünk már százszor, „de te visszatérsz hozzám”... szóval TE térsz vissza hozzám, de TE ne add fel? Te, aki visszatérsz? Néhány sorral később pedig: „de ellöksz mindig újra”. Szóval TE vagy az, aki visszatérsz, de egyúttal TE is löksz el? TE, aki ne adja fel? Kis disszonanciát érzek itt a szövegben...


De hagyjuk is a kritikát, inkább élvezzük a ritmust... vagy azt nem lehet? Jajj... pedig „ez a dal most jót ígér”... hát nem tudom, kinek..."

Nos Nekünk se jött be. :)



 

A bejegyzés trackback címe:

https://popgenny.blog.hu/api/trackback/id/tr222096058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása