Megjött Lola. Igen. Végre itt van. Hiányzott, mint szar a zsebbe, de itt van. Ha valaki emlékszik még a kis tinilányra, amint énekli: "ünnepelj ma velünk", na azoknak üzenem hogy Lola felnőtt. A klip első 10 másodpercének üzenete: "Hahó! Itt vagyok, felnőttem, golyóérett lettem, dugjatok meg mindannyian!"

 

 

 

 Nocsak nocsak...mintha ismerős lenne a bass téma. Nektek nem? Egen. Fura is volt, hogy egész jó az alap témája. Hát jóhogy az kéremszépen ugyanis ezt is külföldről másoltuk. Mégpedig a The Libertines nevezetű 1997-ben alakult angol rockbandától.

 Lola sminkje igencsak kurvásra sikeredett, próbálják 26évesnek beállítani az éppenhogy 16 évesnek kinéző 22 éves leányzót. Pózolj budiban, hajszárítóval, gumiszárú telefosott rózsaszín szoknyában. Napiszar powaaaa!! Az aktuális meztelenhasú szekszi táncos srátz próbálja meghódítani Lolát, aki énekli is, hogy féktelen az éjszaka, minden belefér, jöhet a répa ezerrel.

 A magyar pop harmatgyenge mondanivalót tartalmazó „slágerei” közt egy újabb popgennyre bukkanhatunk Lola "Féktelen éj" című számában. Tartalmatlan és silány a dalszöveg, egymással szinkronban nem álló szavak halmaza, amiket egy fiatal lány egymás után énekelve azt hiszi, újabb slágert alkotott.

 A szöveg nemcsak tartalmilag nem függ össze, hanem tükrözi a mai fiatalság céltalan, semmitmondó életszemléletét is. A szövegbe beszúrt felkiáltó szavak, úgy mint a „csíz, hey” talán csak azért kellettek, hogy meglegyen a megfelelő számú szótag – vagy dalszövegeknél azt már figyelembe sem kell venni?

 A „na még egy mysapce fotó” utalhat arra a jellemzően tinilányos szokásra, hogy tükörben fényképezzük magunkat ősöktől szülinapcsira kapott telefonnal, miközben fenekünket kitolva pózolunk, vagy csókot dobunk a kamerába -anus mouthus szigorúan valami gyorsétterem, vagy pláza retyójában. Mintha még buzdítaná is a tizenéveseket erre a sajnálatra méltó szokásra. Ha ilyen megerősítéseket kapnak „celebeinktől”, ne is csodálkozzunk a viselkedésükön. Ezt a sort egy teljesen oda nem illő szóhalmaz követi: „A puzzle teljes, mit akarsz?” Valószínűleg csak a rím kedvéért volt rá szükség... csoda egyáltalán, hogy a rímek csengésére figyelmet fordított a szövegíró. A „kell még egy féktelen éj” sort úgy is érthetnénk: vegyünk valamelyik bevásárlóközpontban műanyag üveges bort, és azt vedelve részegedjünk le az utcán, mert ez az élet lényege, a „féktelen éj”. „Bármi bánt most nem lehet gond”, mert az ital mámorító ködén át minden rózsaszínnek látszik. Szóval igyunk, mert akkor elszállnak a gondjaink. Buzdítsuk erre a zenénket hallgató fiatalságot. Csak gratulálni tudok. A taxit várassuk, mert azt jó szokáshoz illően úgy is kell, a körömlakkunk száradása sokkal fontosabb, sőt, kizárólag a babakék színű a menő, ezt is megtudhatjuk, a taxist pedig majd anya-apa kifizeti... nekünk csak annyi dolgunk van, hogy elmerüljünk a „féktelen éj”-ben, feledkezzünk meg önmagunkról és tinilányos sutaságunkat a sarokba hajítva élvezzük az élet valódi  ízét... „Lehet, hogy a hajnal hazahoz”, de az is lehet, hogy nem, valahol egy padon fogunk ébredni fejfájással, egy kellemetlen fájó érzéssel a lábunk közt. Ahogy Hajós énekli: "a vizelés reggel még így sose fájt!", arra sem emlékezve, hogy mi történt az éjszaka... 

  Gratulálok, kedves Lola és a dalszövegíró, jó példát mutattok a mai fiatalságnak.

 

Köszönet a közreműködésért és az elemzésért Szilvijó Berlusconinak!

A bejegyzés trackback címe:

https://popgenny.blog.hu/api/trackback/id/tr451872434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

odinkain 2010.03.27. 12:08:30

hogy az ilyenek minek fecsérelnek időt és pénzt az ilyen szarokra.de hős voltam, 15másodpercig bírtam!

Kisrajczy 2010.03.27. 12:41:12

Én meg végignéztem... pontosan ezt mondja el az első része, amit írtok. ;)

Zsolti-a-cool 2010.03.27. 17:39:05

Jézusom... és csodálkoznak hogy az összes iskolát ribiképzőnek hívják... Persze, mert az ilyen szart nézik a lányok... egy nightwish klippel inkább ki lennék békülve nevelés terén.
süti beállítások módosítása